iOS 17 – En riktigt bra funktion!

En funktion som jag inte har skrivit om ännu, men som jag faktiskt inte skulle kunna klara mig utan nu när jag har den, är den nya kontakt-delning funktionen. Det kan verka vara en enkel sak som säkert funnits på Android en gång i tiden, men aldrig på Apples prylar. För att illustrera varför jag gillar denna funktion så behöver jag beskriva ett scenario som ständigt händer mig.

”Kan du dela kontakten med mig?”
Ganska ofta när jag har kontakt med underentreprenörer så behöver jag dela kontaktinformation med dessa rörande . Det kan röra sig om att dom behöver numret till min chef eller annan medarbetare, för att kunna fråga om något jag inte kan besvara. Det enklaste och vanligaste sättet är förstås att dela kontakten direkt med dessa, det är bokstavligen två knapptryckningar bort medan man är i ett samtal. Då händer dock något som jag inte tycker om, nämligen att alla uppgifter delas.

Jag är en av dom människorna som samlar på mig mycket information om mina kontakter. Bland annat födelsedagar, relationer, privata och offentliga uppgifter och mycket annat.

På iOS 16 så skickas helt enkelt hela kontakten, med all information. På iOS 17 så presenteras man för checkrutor för att verifiera vilken information man egentligen vill dela, vilket jag tycker är riktigt bra.

Det är egentligen bara det jag ville dela med mig. iOS 17 kommer till alla nu i höst (antagligen redan denna månad) så för alla som irriterats över samma delnings-problem som mig, håll ut, lösningen är nära.

iOS 17 kommer förstås med otroligt mycket mer funktioner och nyheter, men jag tänker inte gå in på dessa innan den fullständiga versionen släpps.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.