Inte allt syns…

Jag brukar få frågor om varför jag inte skrivit någon recension om en specifik kniv jag faktiskt äger i dagsläget. Svaret på den frågan är väl egentligen att jag inte haft tid eller lust att göra det. Men när jag tänker efter så är det absolut något jag borde göra.

Om man exempelvis tittar in på jämförelselistan, så verkar det ju faktiskt som att jag inte testat så många knivar hittills, vilket är lite missvisande. Jag använder i princip nya knivar varje vecka och vissa har jag ägt och använt i många år utan att skriva om dom. Kanske beror det på att knivarna i frågan är lite ”meh” och inte så intressanta att läsa om, men vissa är dessutom custom-tillverkade knivar som inte går att köpa.

Att skriva om en sådan kniv känns lite dumt, då det enbart känns som att den enda som har nytta av den är jag själv. Ingen annan kan ju testa samma kniv och få samma upplevelse.

Tillverkare som Patrik Nilsson, Jokkmokks Kniv, är ett exempel där det blir i princip omöjligt att recensera knivar. Det är rent unika konstverk istället för massproducerade arbetsknivar.

Även dom handgjorda samiska knivarna jag testat under åren är vanligtvis begränsade till en eller max två liknande från samma konstnär och hantverkare.

Men det är ju inte uteslutande sådana knivar jag inte skriver om. Bland annat har jag testat flera Condor knivar och Civivi modeller utöver dom få jag skrivit om. När jag får lite tid över så ska jag lägga ned lite energi på att fylla jämförelselistan med knivar jag testat ”i bakgrunden”.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.