Ingen COVID-19… ännu…

Jag har fått frågor rörande om jag insjuknat i COVID-19 då jag inte postat några nyheter på väldigt länge. Lyckligtvis är jag förskonad, just nu. Men det är svårt att undvika en pandemi, även om man bor ovan polcirkeln i en väldigt liten stad.

Orsaken till min avsaknad av innehåll på bloggen beror dessvärre på min nuvarande arbetssituation. Min arbetsgivare sedan många år tillbaka har bestämt sig för att stänga flertalet kontor i Norrbotten, mitt kontor är ett av dom drabbade. Detta är, enligt vår VD, en situation som uppstått på grund av COVID-19 och som effektivt dragit ned på våra arbeten, vår omsättning och givetvis vår vinst.

Detta är förstås väldigt tråkigt, men samtidigt kan jag inte säga att jag är förvånad. I och med att jag jobbar väldigt intimt med vår ekonomi så har jag sett tendenserna redan för 2 år sedan, då marknaden började vackla och allt mer försvinna. I och med COVID-19 så var det dolken i ryggen för vår ekonomi.

Trots att jag förstår situationen så känner jag ändå en viss agg mot vår ledning, som haft alla chanser i världen på att reagera, men valde att titta bort under så lång tid. Men det är troligen en rätt så vanlig känsla, kan jag tänka mig. Trots allt så känner jag mig inte så orolig över situationen, personligen, men då man har barn så vill man gärna ha framtiden lite mer utstakad än i nuläget.

Detta har gjort att jag inte haft tid med mina vanliga ”fritidssysslor” som att vara ute i skogen och hålla på med bushcrafting, trots att detta troligen skulle rensa mitt sinne på ett effektivt sätt.

Nu vet ni i alla fall vad jag håller på med om dagarna. Jag kommer nog igång med mer material inom kort. Så fort denna tropiska värme väljer att gå över i regn och kyla så är det dags att fara ut i skogen igen. =)

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.