Huawei P10 Plus – Telefonen som inte går att slå…

Det som jag gillar, samtidigt som jag hatar situationen det sätter mig i, är att hitta en telefon som gör att allt annat känns som ett nerköp. Det är väldigt ofta som man tror att man hittat ”det bästa”, men efter några dagars användning så kryper problemen fram.

Det är inte alltid så uppenbara problem, men kan vara något som irriterar eller stör mig så pass mycket att jag börjar leta efter ”nästa bästa”. Jakten på något bättre är något som intresserar mig och gör att jag följer med och uppdaterar mig om det senaste som finns och som kommer.

Telefoner som Huawei P10 Plus förstör den naturliga ordningen genom att vara en allt-i-allo som inte sviker på någon nivå. Den har blixtrande snabb prestanda, stort lagringsutrymme, dubbla SIM, plats för minneskort, fantastisk mottagning, bra ljud, bra batteritid och fantastisk skärm. Det finns ingenting på marknaden nu som checkar alla boxar förutom denna telefon.

Låt oss göra ett litet test. Ta vilken telefon som helst och se hur långt den matchar eller passerar Huawei P10 Plus. Tänk sedan på att P10 Plus checkar alla punkter nedan, alla 18 punkter.

 1. Batteritid som räcker minst 1 dag, normalt 2 dagar
 2. Minst Android 7.0
 3. Tål stänk och regn
 4. Quad-HD upplösning på skärmen och Gorilla Glass 5
 5. Dubbla högtalare och riktigt bra ljud för media
 6. IR sändare för universell fjärrkontroll
 7. 6 Gigabyte RAM minne
 8. 128 Gigabyte internt lagringsutrymme
 9. Exceptionell mottagning
 10. Stöd för dubbla SIM
 11. Dubbla kameror med f/1.8 och 2x lossless zoom
 12. 8 Megapixel selfie-kamera med f/1.9
 13. Positionering med GPS, GLONASS, BDS och GALILEO
 14. 24 Bitars ljud (192 kHz) via 3.5 mm uttag
 15. Batteri på minst 3750 mAh och snabbladdning
 16. Hårdvarukomprimering via H.265 på kameran för att spara plats
 17. En av världens bästa fingeravtrycksläsare med stöd för gester
 18. Artificiell Intelligens för att förbättra och bibehålla prestanda

 

Så, hur går det? Har du hittat någon telefon som checkar alla boxar eller slår Huawei P10 Plus? Kommentera gärna nedan så ska jag ta en närmare titt.

Om än man mot förmodan lyckas hitta en telefon som kan matcha hårdvaran hos Huawei, så finns det inte många som samtidigt kan matcha mjukvaran. Prestandamässigt så står Huawei P10 Plus i samma nivå som dom allra senaste flaggskeppen från dom största tillverkarna, trots att processorn i P10 Plus snart är 1 år gammal.

Den enda punkt där Huawei skulle kunna förbättra sig är, likt många andra tillverkare, när det gäller säkerhetsuppdateringar. Dessvärre är det ett område som dom flesta tillverkare har halkat efter.

Nu ska jag sluta min ”rant”, men glöm inte att kommentera om du hittat en telefon som checkar alla punkter ovan.

Ha en trevlig dag.