HomeKit Automation Reparation

Efter några dagars fundering, mixtrande och ännu mer fundering så har jag troligen löst problemen jag hade med HomeKit Automation. Jag vet fortfarande inte varför det hände, men jag hittade en ”work-around” som verkar fungera, av någon konstig anledning.

Det enda jag egentligen gjorde var att styra över kontrollen från en av mina HomePod Mini, till en annan som står drygt 4 meter bort. Helt plötsligt började allt att fungera igen. Hur detta gick till vet jag inte, då bägge HomePod Mini kör samma mjukvaru-version, står i samma rum och är ansluten till samma WIFI, med nästan exakt samma avstånd från anslutningspunkten.

Så, om du har problem med att automationer inte fungerar i hemmet, med HomeKit, prova helt enkelt att skifta ”HemHubb”. Om det är dåligt läge på dina andra hemhubbar så kan du testa att skifta fram och tillbaka igen för att se om det löste något.

För att flytta från en ansluten hubb till en som står i vänteläge så behöver du bara göra den anslutna hubben strömlös och vänta ett tag. När den flyttat styrningen så kan du starta upp den tidigare anslutna hubben och vänta tills den bootat upp igen. Om du vill flytta tillbaka styrningen till din mest centrala hubb igen så gör du likadant. Gör den anslutna strömlös och vänta tills nästa hubb tar över facklan. =)

Hoppas att detta löser problemet med automationen för någon som hamnat i samma läge. Det är inte 100% säkert att allt fungerar ännu, jag måste vänta och se några dygn, men jag är hoppfull.

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.