Hemsester i år…

I år har familjen och jag bestämt oss för att ha en ”hemester” och hålla oss hemma för att undvika spridning eller smitta av COVID-19. I vår planering ingår därför att upptäcka vårt närområde och sevärdheter som kan vara intressanta.

I två dagar, i skrivande stund, har vi färdats till olika områden för att se på historiska broar (tillverkade runt 1800) och vattenfall som funnits i århundraden. Förutom detta så har vi besökt Sveriges troligen äldsta tall, som är runt 800 år gammal. Allt detta är inom ett stenkast från var vi bor här uppe i Lappland. Helt otroligt om man tänker på det.

Det som är imponerande är att man inte tidigare gjort utflykter till dessa områden, då dom faktiskt är väldigt lättillgängliga och enkla resmål. I och med att vi köpte en Mitsubishi Pajero Pinin, tänkt att vara familjens ”äventyrsbil”, så fanns det helt enkelt inga ursäkter för att inte besöka alla våra sevärdheter.

Ett råd till dig, var du än befinner dig, är att ta dig tid och undersöka var sevärdheter finns just där du bor. Jag är helt övertygad om att du kan få ett riktigt äventyr om du bara lägger lite arbete bakom din research.

Ha en trevlig dag och semester. Sköt om dig och dina nära och tvätta dina händer. =)