Hej då Huawei – Hej Apple…

Nu är det dags igen, min överväldigande känsla av att Android inte längre går att lita på. Som ni kanske hört på nyheterna så har Trump bestämt sig för att bannlysa Huawei från USA, men även att dessa inte ska kunna handla av Amerikanska företag.

Detta har i sin tur gjort att Google annullerat Huaweis licens för Android, Qualcomm har sagt upp samarbetet och många andra är på väg att kliva av Huawei tåget. Detta har gjort mig upprörd igen, vilket fick mig att göra något drastiskt.

Att köpa en telefon från Apple var nog det dummaste jag gjort, men jag behöver en break från allt som heter Android just nu. Jag blev bara så less på att sånt här kan få förekomma.

Genom att jag köpte en Apple telefon så stödjer jag ju indirekt detta beteende från USA, då dessa i grund och botten är ägda av Amerikanska staten, något som ingen öppet vill erkänna. Men samtidigt känner jag att om det finns en telefon som inte kommer att mixtras med så borde det ju rimligen vara en iPhone.

Trump ger nog inte upp vid Huawei, utan kommer troligen att rensa ut även OnePlus, Xiaomi och många andra märken som kan störa Apples framfart på marknaden, vilket i sin tur kommer att skapa oordning på mobilmarknaden för dom flesta. Då jag inte vill bli en ”bonde i spelet” så får man sålla sig till dom som håller i facklorna, ungefär.

Om Kina slutar tillverka iPhones så kommer dessa garanterat att stiga i pris inom kort, vilket gör att jag kanske måste investera ännu mer pengar för att få en telefon som fungerar som utlovat. Eller så händer det ingenting och allt fortsätter som det alltid gjort… Vem vet.

Jag tror inte jag haft någon iPhone XS Max ännu, så jag återkommer med en recension lite längre fram. Den är dock ganska gammal på marknaden, vilket i sin tur gör att jag troligen bara kommer att dela med mig av mina frustrationer och irritationer över att byta än en gång till Apple.