Hackad!

Utan att jag märkt det så hade min mest efterlängtade serie på SVT Play dykt upp. Den 19 oktober 2021 så kom nämligen ”Hackad” online. Detta är inte en så djupdykande serie som handlar om vår allt mer bristande datasäkerhet. När jag skriver ”inte så djupdykande” så menar jag att det inte blir djupgående diskussioner, utan mera pekpinnar och noteringar kombinerat med ”äkta hackning” mot företag och privatpersoner.

Jag har följt dom olika trailers och klipp som lagts ut tidigare, vilket fått mig ännu mer intresserad för varje gång något nytt dykt upp.

Synops från serien: ”Du är aldrig ensam. Dina rörelser följs ständigt, liksom dina val och dina åsikter. Allt registreras och övervakas. Hur lätt är det att ta över ditt digitala liv? Och hur lätt skulle det vara för en angripare att ta över företag och myndigheter i Sverige? Serien Hackad är ett experiment där hackare lurar sig in på företag och tar över deras nätverk. Vi får se hur lätt det är att följa varje spår som en privatperson tar och hur enkelt det kan vara att göra betalningar i någon annans namn.”

Jag har inte hunnit titta på denna serie ännu, men jag ska garanterat sätta mig direkt efter jobbet idag. Sedan jag började jobba med IT, säkerhet och ”stor-data” så känns det som att denna serie kan vara matnyttig för mig, både professionellt och privat.

Jag ser även att första avsnittet heter ”Jag har inget att dölja”, vilket var lite temat på mitt tidigare inlägg rörande datasäkerhet. Detta är ett väldigt vanligt begrepp och troligen det farligaste tänket man kan ha när det gäller datasäkerhet och integritet.

Det var allt, jag ville bara tipsa er som också missat att serien nu äntligen finns att se i sin helhet.

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.