Galaxy S II uppdatering med turbo!

Efter den senaste uppdateringen till Galaxy S II, kallad XWKF3, så fick min Galaxy S II lite snabbare prestanda. Man kan till och med säga att den fick turbo.

Uppdateringen riktade främst in sig på att fixa till grafiken och snabba upp rendering, vilket den verkligen gjorde. Genom att jämföra poängen i Antutu mellan innan uppdateringen och efter så får vi lite intressanta siffror.

2D grafik före uppdatering: 149 poäng
2D grafik efter uppdatering: 297 poäng

3D grafik före uppdatering: 224 poäng
3D grafik efter uppdatering: 1235 poäng

Total poäng före: 4502
Total poäng efter:  5741

Redan innan uppdateringen så var telefonen blixtsnabb, vilket gör att man inte riktigt får någon känsla över att den blivit snabbare. Men testet säger annorlunda.

Att scrolla mellan sina tiles/sidor har aldrig varit så snabbt som nu, samt tycker jag att Internet har blivit mycket snabbare.

Jag var i kontakt med Samsung för att få specifikationerna för uppdateringen, men dom svarar bara undvikande och säger att det rör sig om ”generella prestandaförbättringar”.

Nåja, man ska inte fråga för mycket när det ändå märks klara förbättringar i prestandan. Man kan bara fastställa att uppdateringen fungerar precis som Samsung avsåg den. =)

Ha en bra dag.