Bluetooth tangentbord till Samsung Galaxy S II

Nu har jag till slut köpt mig ett svindyrt tangentbord till min mobiltelefon, i ett steg att kunna blogga och skriva snabbare via telefonen. Detta gjorde jag enbart för att slippa använda en dator för att kunna hålla allt uppdaterat.

Döm av min förvåning när varken Å Ä eller Ö fungerade på telefonen. Efter ganska genomgående tester av tangentbordet och telefonen så kontaktade jag Samsungs tekniker för rådgivning. Det visade sig fort att Samsung Galaxy S II inte stödjer Å Ä och Ö via blåtand…

Efter lite diskussioner så kom vi fram till att Samsungs utvecklingsavdelning ska få ta fram en ”patch” som löser detta något irriterande bekymmer. Samsung är dock inte ensamma om att ha detta problem på mobiltelefonerna. Det visade sig att alla Gingerbread (och tidigare) telefoner har samma  problem.

Tråkigt men sant. Vi får väl se om Samsung orkar lägga något krut på att fixa till detta bekymmer, då Android 4.0 (ICS) snart är ute. Vi får hoppas att detta bekymmer är åtgärdat på den versionen av operativsystemet.

Om det är någon som har hittat ett ”hack” eller en genväg hur man kan få Å Ä och Ö på blåtandstangentbord så får ni gärna höra av er och förklara hur ni löste detta bekymmer.

Ha en bra dag.