Fedora på is, Lubuntu igen…

Efter att jag insett att kampen att få igång Fedora 16 var det intressanta, då Gnome Shell (aka. Gnome 3) är väldigt opraktisk och, i brist på annan beskrivning, klumpig, så bestämde jag mig för att byta tillbaka till Lubuntu igen.

Lubuntu är väldigt snabbt, samtidigt som den ger en mer ”Windows” känsla än Gnome Shell. Exempelvis kan man högerklicka på bakgrunden för att komma åt inställningar om just bakgrunden. Något som Gnome Shell verkligen saknar.

Allt känns mer logiskt och enkelt. Kanske inte det snyggaste som finns, men det fungerar som jag vill att det ska göra.

Många kommer nog att kritisera mitt ”byte”, i och med att jag undviker Linux Mint. Men faktumet är att den inte riktigt fungerar för mig. Dubbla menyer som visar samma saker och en massa annat dumt gjorde att den inte längre är något alternativ för mig.

Däremot är jag glad att höra av flera läsare som aldrig använt Linux förut att dom provar på och experimenterar lite. Det är alltid kul med omväxling.

För er som inte är intresserade av att experimentera kan jag ge lite Ubuntu tips direkt här i inlägget.

1. Om du har en modern dator med 3D accelerering, prova Kubuntu.
2. Om du har en normal dator (1-4 år gammal) prova Ubuntu.
3. Om du har en äldre dator (5-10 år gammal) prova Lubuntu.

Faktumet är att Lubuntu passar för både nummer 1 och 2 också, den blir bara snabbare och roligare att arbeta med då.

Nåja. Ha så kul med Linux i framtiden och tveka inte att höra av er om det är något ni funderar över.

Ha en trevlig kväll.