Fällkniven A1 PRO – Toolkit

Då är jag beredd att visa lite bilder på min ”uppfinning”. Då Fällkniven notoriskt vägrar att hitta på något roligt med deras slidor så får man helt enkelt ta saken i egna händer. =)

Genom att använda en av Fällknivens ambidextriösa läderslidor som egentligen är anpassad för A1 modellen och tänja ut denna för att passa A1 PRO så har man en bra grund att bygga på. Sedan tog jag helt enkelt en Yakeda Pouch och fäste den genom läderslidans orginalpunkter för skruvar på ovansidan och genom dom redan befintliga hålen för ben-linan. För att inte förlora funktionalitet så monterade jag en ny ögla i metall.

Yakedas multi pouch har dessutom infästning för kardborre på baksidan, vilket jag använde för att ytterligare stabilisera den vid slidan. Med 6 st ordentliga fästpunkter så är risken i princip obefintlig att den ska lossna, oavsett aktivitet och vikt på extra utrustning.

Förutom en stor ficka på fronten som rymmer ett fullstort multiverktyg, eller som i mitt fall en fällkniv för mathantering, så har Yakeda pouch resårband på sidorna där man kan trä in eldstål och liknande. Jag använder en av dessa punkter för att husera mitt eldstål och tillhörande striker, då jag inte vill dra eldstål mot kniven.

Alternativt så kommer jag att använda den stora fickan för en stormtändare, då A1 PRO går att använda vid mathantering också. Andra sidan kommer nog att få husera en bit tjärved, för att underlätta att göra upp eld. 

Detta är givetvis bara en ”half-assed” lösning på ett problem jag hade, inget annat. Men jag kommer definitivt att bygga vidare på denna idé och försöka förbättra ”kitet” allt eftersom tiden går. Vi får se. =)

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.

Notera att detta inlägg är 4 år gammalt. Tänk på att 4 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta senare inlägg med samma ämne.

Tags:

Comments are closed

februari 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.