woman in gray tank top looking furious

Ett råd till knivmakare…

Det finns en sak som jag irriterat mig över en längre tid. Jag vet att det finns en lösning på problemet som jag kan fixa själv, men samtidigt så borde denna information vara tillgänglig innan man köper en kniv överhuvudtaget. Jag vet också att jag inte är ensam om att tycka detta, men hade det inte varit en bra sak om tillverkare och återförsäljare kunde skriva ned slipvinkeln på alla knivar i sin information.

Det ligger förstås främst på tillverkarna att bidra med informationen, men även att återförsäljare i så fall skulle bistå med den informationen när dom säljer knivarna i ett senare skede.

Det finns förstås egg-mätare av alla slag. Även laser guidade sådana. Men hade det inte varit trevligt att redan innan man köper en kniv kunna få reda på informationen att, förutom i vilket stål den är tillverkad i, även vilken slipvinkel som tillverkaren avsåg kniven att ha.

Många av ”oss” som leker runt med olika knivstål och hållfastheter i sagda stål har ju förstås en tendens att ändra slipvinkeln rätt så omgående. Men det hade ändå varit otroligt trevligt att veta vilken som var utgångspunkten.

Kanske det bara är jag som tänker så här? Är det någon annan som också skulle vilja veta slipvinkeln på knivarna, för att enkelt kunna återskapa ”fabrikseggen” eller för att kunna underhålla den på ett enkelt sätt.

Låt oss diskutera detta. Skriv en kommentar nedan och säg vad du tycker, eller skicka ett mail om du är blyg. ☺️

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.