Ett ny-gammalt träningsredskap

Vill bara slå ett slag för vår kära vän, Rockringen!

Finns det något barn som inte älskade att tävla mot sig själv och sina vänner i att hålla den lätta lilla plastringen snurrande? Kanske var det bara jag och mina kompisar som fann detta mycket roande, men jag tvivlar starkt på detta eftersom det nu går att köpa en mängd olika sorters rockringar för oss vuxna barn som vill och behöver träna litegrann.

Den typ av rockring vi känner till från vår barndom är i princip bara ett ihåligt plaströr som böjts ihop till en ring. Den var inte alltid så lätt att hålla igång och det fick inte blåsa alltför kraftigt (för när jag var liten lekte vi faktiskt utomhus). Dagens vuxen-rockring är för det första mycket tyngre (ca 1,7 kg för det mesta) vilket gör att den inte tappar fart lika lätt och man kan alltså hålla den uppe mycket längre. Det finns dessutom ett gäng tyngre ringar för dem som vill ha det, samt ringar med små ”kulor” på insidan av ringen. Dessa kulor ska uppenbarligen träna musklerna ytterligare och är modellen som jag använder mig av.

Om rockringen är så mirakulöst bra träning som somliga påstår tänker jag inte uttala mig om. Jag tänker bara berätta om min personliga uppfattning och hur bra träning det är för mig. För ärligt talat finns det väl ingen som kan säga att någon träning skulle vara ultimat för alla människor, man kan bara utgå från sig själv.

Jag har bara tränat med rockringen 5 minuter/dag i två dagar, så något synligt resultat kan jag inte påstå att jag ser -om man inte räknar med två enorma blåmärken på höfterna. Dock märker jag att det tar riktigt bra på mina magmuskler och räknar med att min hållning kommer att förbättras om en tid. Jag märker också av något jag inte alls räknade med, nämligen att även armarna får sin beskärda del av träning. Det hela är egentligen rätt logiskt, Prova själv att hålla armarna uppåt och utåt från kroppen i fem minuter!

Jag kommer att återkomma om mina resultat senare, men avslutar det här inlägget med att uppmana alla som känner för att återuppliva sina rockringsminnen (eller vill skapa sig sådana) att testa! Skit i resultatet, gör det för att det är kul. För det kan jag lova er att det är! 😀