En uppstickare som visar framfötterna i Linuxvärlden!

Jag har under 2 dagar testat Linux Mint KDE, som är den senaste skapelsen från Mint. Till skillnad från vanliga Linux Mint så använder sig denna, som namnet antyder, av KDE användargränssnittet.

Av alla användargränssnitt så har KDE snabbt blivit min favorit, då den är snabb och snygg på samma gång. Många av buggarna som återfanns i Kubuntu finns inte i Linux Mint KDE, vilket jag är evigt tacksam för. Det finns ingenting jobbigare än att sitta och felsöka sin dator en halv kväll bara för att få en enkel sak att fungera.

Visst, Linux kanske inte är perfekt för alla hårdvaror, men vissa saker kan man faktiskt kräva som användare.

Att få igång Broadcom drivrutinerna krävde dock att jag anslöt min Galaxy Note och lät den agera nätverkskort. Dock sköttes allting automatiskt då den fick nosa på Internet.

Kanske blir Linux Mint KDE mitt nyaste och mest använda Linux på mina ”produktionsdatorer”, då det känns bekant och enkelt att göra dom flesta saker.

Jag låter detta dock vara osagt tills jag hittat buggarna som säkerligen gömmer sig någonstans och bara väntar att gorma till det för mig. Det brukar dom alltid göra. Dock har jag ännu inte råkat ut för något oförutsett, vilket är en väldigt, väldigt positiv sak.

Jag återkommer med domen så fort jag hunnit med att gå igenom den mer grundligt. När jag nu skriver detta så vill jag inte ge intrycket att jag medvetet försöker få operativsystemet att på något sätt sluta fungera. Men oftast så hinner buggarna visa sig innan en veckas tid. Än så länge är det toppbetyg, 10 av 10 möjliga.

+1 till Linux Mint teamet för denna release. Om den fungerar perfekt så kommer den troligen att ta över Linux världen totalt.

KDE erbjuder en helt ny värld av snabbhet, smidighet och möjlighet att modifiera i princip allt. När jag säger modifiera allt så menar jag att du inte behöver vara programmerare för att lägga upp allt exakt som du vill ha det, du behöver knappt ha någon datorvana alls.

Linux Mint KDE kommer förinstallerad med dom applikationer som du kommer att använda mest. Firefox, VLC, Thunderbird, LibreOffice, GIMP och mycket, mycket mer. Detta medför att du inte behöver sitta i timmar och leta efter dom där vanliga programmen, utan kan fokusera på att börja använda datorn direkt efter installation.

Förpackningen av program i Linux Mint KDE är väldigt bra. I alla fall för mig personligen. Den innehåller allt som jag behöver, resten går att hitta med enkelhet via deras programinstallerare.

Så, ta en titt på denna uppstickare. Det kan vara det trevligaste du gjort inom datorvärlden på länge.

Ha en trevlig kväll.