En uppsjö med X-klass-knivar…

Jag sitter och funderar på om jag ska sälja ut mina lite mer slitna och använda knivar för en billig peng. Dom har oftast haft ett syfte som frångår mina normala sysslor, vilket gjort dom slitna och nötta av helt andra orsaker än vanlig användning. Oftast rör det sig om att jag övat att slipa dom, testat olika vinklar och egg-geometrier för att utröna stålets egenskaper.

Det är förstås inget fel på dessa knivar, förutom att dom ibland ser lite trista ut. Funktionsmässigt och ren skärpa på knivarna är oftast fantastiskt bra och överstiger vad man kan hitta direkt från fabriken. Vissa knivar ser dessutom bättre ut nu än vad dom gjorde vid leverans, så dom borde ju ha blivit dyrare. =)

Dessa knivar har jag varit lite tveksam att sälja, eftersom jag helst vill att en kniv är i ”nyskick” när jag säljer den. Vanligtvis så är mina knivar väldigt, väldigt fina, men dessa är alltså en samling knivar i sämre kvalité, eller ”annorlunda kvalité”.

Jag brukar kalla dom ”X-klass-knivar” eftersom dom främst använts vid test och experiment.

Jag ska fundera ett litet tag till innan jag gör något jag får ångra i efterhand. Räkna annars med att det dyker upp lite mer knivar i min digitala loppis redan i helgen. Som vanligt gäller ”först till kvarn” på allt och det finns absolut bara en av varje, så om du missar chansen så är det slut på det roliga. =)

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.