En ny kniv på ingång – Kanske…

Det blir allt svårare att att hitta intressanta knivar att recensera. Det finns dock en kniv som jag fått många mail om, sedan flera år tillbaka. Kniven i fråga är Spyderco Dragonfly med G10 handtag, det vill säga den ”äkta” versionen av den otroligt minimalistiska men överraskande användbara superkniven från Spyderco.

Jag har tidigare recenserat Spyderco Dragonfly 2 i FRN, men då detta är en ”lightweight” version från Spyderco så erbjuder den inte direkt samma känsla och smidighet som Spyderco annars är kända för. I ärlighetens namn så är det inte uteslutande några av mina läsare som önskat att titta närmare på denna kniv, utan även jag själv. Jag älskade min Dragonfly 2, men gillade inte handtaget i FRN, som jag tycker känns lite billigt och ”plastigt”, i brist på annan beskrivning.

I och med att FRN versionen saknar någon form av lagring/distans (forsfor/brons eller komposit) så var det svårt att få bladet att löpa lätt samtidigt som den inte skulle glappa. Jag är övertygad om att Dragonfly i G10 inte har samma problem. Om jag ska döma utifrån mina erfarenheter med Spyderco sedan tidigare så kommer jag säkert inte att känna mig missnöjd med en G10 version av Dragonfly.

Det jag älskade med just Dragonfly var att den kändes som en rejäl kniv, trots sin minimala storlek. Jag kunde hålla kniven i ett lätt och tryggt grepp, samtidigt som den erbjöd otrolig smidighet. Som EDC-fällkniv är den i det närmaste det närmaste perfekt. Den har allt som man behöver. Bra stål, smidig att öppna och stänga, deep carry clip och möjligheten att skruva isär den för rengöring och underhåll.

Jag har i flera år tänkt köpa en Dragonfly i G10, men dom är riktigt dyra. Vi pratar ungefär samma pris som för en kniv som är dubbelt så stor, i dyrare stål. Orsaken till att jag ens funderar på en i dagsläget är för att jag kan ha en Spyderco Dragonfly i G10 på gång för en billigare peng, vilket blir spännande. Jag förhandlar just nu om priset och om allt vill sig väl så har jag kanske den här redan nästa vecka. Vi får se hur det går.

Detta var bara en liten uppdatering, så att ni inte tror att jag ligger på latsidan. ?

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.