En närmare titt: Aclima LightWool Beanie

Det finns ett märke på kläder som jag investerat mer i än något annat märke. Jag pratar förstås om Aclima. Denna Norska tillverkare av ullprodukter är helt fantastisk och ull är verkligen det ultimata materialet att göra kläder i, utan tvekan.

När jag köpte min LightWool Beanie mössa för många år sedan, mest för att jag var nyfiken, så hittade jag en mössa som växt sig till att vara min ultimata EDC mössa. Hur kan man då kalla en mössa för ”EDC mössa” kanske du undrar… Låt mig förklara.

Den flexibla beanie mössan är tillverkad i renaste merinoullen från Nya Zeeland och Tasmanien och är otroligt mjuk och flexibel. Detta gör att den faktiskt är ”one size” och passar barn likaväl som vuxna. Trots att den är varm, isolerande och ventilerande så väger den faktiskt bara 21 gram, vilket är rätt så fantastiskt.

Den passar väl för alla aktiviteter, från vardags EDC till extremsport. Den är väldigt kompakt och går med enkelhet att bära i en liten ficka. Den går också att använda under en hjälm utan att den knölar ihop sig, vilket annars är vanligt.

Jag uppskattar att jag har använt denna mössa i drygt 3-4 år nu och den verkar vara otroligt slitstark och hållbar. Den ser faktiskt ut som ny ännu. Jag har använt den under alla möjliga förhållanden, även på sommaren när nätterna är lite kallare. LightWool går att använda året runt, men när det är -25 grader ute så kanske man inte direkt bara vill använda en beanie, men den kan med fördel vara det lager som är närmast huvudet.

Som du kanske redan vet har ull en unik förmåga att hålla dig varm även om du blir blöt, vilket betyder att även om olyckan är framme och man kanske ramlar i vattnet, så är chanserna betydligt större att man klarar sig med ull än med traditionella tyger eller bambu.

Mer än så är det faktiskt inte. Den enda sak som kan benämnas som en funktion, förutom materialet mössan är tillverkad av, är att min går att vända för att få en varsel-orange mössa om man vill synas väl i skogen eller på vägen.

LightWool Beanie finns i många olika färgkombinationer, men den som jag fastnade för var faktiskt den i ”Ranger Green”, eftersom den passar bra till nästan alla andra kläder jag äger. ?

Priset? Ingenting som Aclima tillverkar är billigt, men eftersom dom håller så pass hög kvalité så känns det ändå okej att lägga ut lite mer pengar än på en vanlig mössa. Du får helt enkelt räkna med runt 290-320 kr ungefär, beroende på var du hittar den.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.