EDCFWD: Everyday Carry For Workdays

En sak som jag ständigt förvånas över är hur mycket saker man ”släpar runt på” varje dag. Dessutom finns det ytterligare saker vi bär med oss under arbetsdagarna. Låt oss ta en närmare titt på min ”standardutrustning” under en vanlig arbetsdag.

Dator
Ett måste för mig är datorn. Dom gånger jag råkat glömma den hemma så blir det stora bekymmer, men som tur är sker detta inte speciellt ofta. Som många känner till är det en Microsoft Surface Pro 4 med tangentbord, penna och diverse docknings-donglar, laddare, USB stickor, USB kablar (C och Micro) samt nätverksadaptrar som hänger med mig en vanlig arbetsdag.

Multiverktyg
Som många andra använder jag ett multiverktyg för att sköta allt från att öppna en kartong till att skruva fast gångjärn på kontoret. Allt som oftast är det en Victorinox Cybertool 42:a som är med, men även min Victorinox Spirit-tool brukar få hänga med ibland.

Mobiltelefon
Det viktigaste verktyget för mig (och säkert många andra) är min mobiltelefon. Det är själva centrumet för all kommunikation som sker och den lämnar inte min sida. I det fall som min dator har glömts hemma eller liknande så kan jag ändå klara 90% av alla mina arbetsuppgifter genom att använda telefonen. Jag har dock inte vilken telefon som helst, utan en Samsung Galaxy Note 8 Duos. Den bådar för god produktivitet och i princip obegränsad underhållning. Till min telefon har jag också ett 10.000 mAh batteripack, för dom extra långa arbetsdagarna eller dom tillfällen där det inte finns ett uttag i närheten. Förutom detta så bär jag med mig en USB-C adapter för att kunna ansluta USB saker till telefonen, samt laddkablar/datakablar.

Smartwatch
En sak som ständigt befinner sig på min arm är min Samsung Gear S3 Frontier. Inte för att den är speciellt viktig för mitt dagliga arbete, utan för att den underlättar hanteringen av samtal och meddelanden medan jag sitter i möten. Via den här uppfinningen så slipper jag ta upp telefonen ur fickan, vilket i sin tur skapar ett störningsmoment för övriga deltagare. Dessutom är det ett smidigt sätt att se vem som ringer medan man sitter i bilen eller kanske inte kan ta upp telefonen för tillfället.

Där tar min ”standard utrustning” slut och med allt packat så kan jag slutligen åka och jobba. Givetvis finns det tillfällen då jag har både mer och mindre saker med mig, men då rör det sig oftast inte om en vanlig arbetsdag.

Hur ser din dagliga utrustning ut? Jag vet att många föredrar att packa väldigt lätt och kanske bara tar med sig telefonen till jobbet (stationär dator på jobbet), men samtidigt finns det dom som släpar runt på väskor med saker varje dag.

Kommentera gärna om vad just du bär med dig om dagarna, det kan vara spännande att höra.

 

Ha en trevlig dag.