EDC – Dags att tänka om

En av dom intressantaste aspekterna av att byta jobb är att man samtidigt måste anpassa sin EDC för rådande omständigheter. Det är inte längre lämpligt att släpa med mig min EDC väska, utan måste nog gå över till en lite mer ”civil” väska med plats för lite mer tekniska prylar.

Det som blir den största skillnaden för mig är att jag nu arbetar några minuter hemifrån. Det känns inte längre lika viktigt att släpa med förband, medicin och annat som förut kunde vara lämpligt att ha många timmar hemifrån och civilisationen.

Mitt standard EDC verktyg har alltså fått en större roll igen. Min Victorinox Cybertool L har åter igen hamnat på toppen bland mina ”måste ha” prylar. Den har otroligt mycket användningsområden för sin storlek, vilket är något som verkligen kommer till sin rätt nu. Helst när jag inte längre bär arbetsjackor och byxor med många fickor. Möjligheten att ha en massa prylar är väldigt begränsad.

En sak jag ska investera i är dock en ny pry-bar eller annan liten EDC pryl som jag kan använda som en slit-och-släng för att rädda min Victorinox från dom allra tyngsta uppgifterna. Jag har sedan tidigare en CRKT Pryma som jag köpte från Slims.se, vilken säkert kommer att fungera bra, men jag är ju alltid på jakt efter något bättre och mer funktionellt. ?

Huvudsaken är att alla EDC prylar jag bär är ”oskyldiga” och inte får någon att bli upprörd. Nu arbetar jag ju på kontor igen och tanken på att bära en EDC kniv av något slag hamnar som en väldigt avlägsen tanke. Sånt får det helt enkelt vara slut på. ?

Det som däremot kommer till användning mer än någonsin tidigare förändras givetvis också. Min Nitecore Tini 2 är helt plötsligt perfekt storlek att ha med på mina uppdrag och ett värdefullt verktyg åter igen. Likaså min Micro Pocket Organizer från Maxpedition. Den kommer att fyllas med prylar som jag kan tänkas behöva under mina numera tekniska arbeten.

Jag har inte påbörjat arbetet med att anpassa min utrustning ännu. Jag ville först känna på vad detta jobb innebar innan jag satte igång med något. Efter en vecka har jag dock fått en större insikt och tänkte faktiskt smyga igång med ett nytt EDC kit redan i helgen.

Jag kommer givetvis att presentera det nya upplägget, för dom som är intresserade.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.