Cineasterna – En värld av film

En tjänst som säkert många av er har hört talas om är Cineasterna. Personligen fick jag reda på dess existens igår när jag letade den gamla klassikern ”Nils Holgerssons Underbara Resa” från 1962, vilket förövrigt är en klassiker som måste upplevas av alla. ?

Cineasterna är en tjänst från FörlagEtt AB, som utvecklat och driver tjänsten i samarbete med Sveriges bibliotek. Detta gör att du gratis kan låna och strömma film direkt från deras hemsida ”Cineasterna.se”.

Nedan hittar du ”instruktionsboken” om du också vill låna en film via denna smarta tjänst.

När du installerar appen på din telefon (finns till Android och iOS) så kan du även strömma film direkt till Chromecast eller Apple TV utan några problem.

Det finns många nya(re) filmer, om man inte är ute efter gamla klassiker. Främst så är det förstås lite äldre filmer, precis som dom du hittar på just biblioteket, men utbudet är stort och det finns många guldkorn att hitta. Exempelvis hittar du många av Astrid Lindgrens filmer där, vilket är perfekt för barnen.

Eftersom det är helt gratis att låna filmer så kan man inte vara så petig, anser jag. Det är fantastiskt bra att det nu går att låna film på sitt lånekort, via nätet. Dubbla tummen upp för det!

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.