E-Wheels – En bra affär?

Det tog inte många minuter efter mitt inlägg om ”2 dagar med VSETT 9+” som jag fick in en fråga om var jag köpte den. Dom som var lite mer uppmärksamma upptäckte dock att på bilden i inlägget stod det ”E-wheels” på tejpen som fanns runt kartongen. Men, innan ni kastar er in och börjar handla på E-wheels bara för att jag gjorde det, vill jag lyfta varningens finger.

Om det är nödvändigt att göra detta vet jag inte, men jag tänker att det knappast kan skada att vara ordentlig och varna mina läsare i förväg.

Priser som lockar
Det som gör att man handlar från E-wheels Europe är förstås deras låga priser. Det är ett Norskt företag som har två fysiska butiker i Sverige. Dessa är dock små och enligt många recensioner så är det kanske inte riktigt toppen att behöva support och hjälp från den Svenska avdelningen på E-Wheels.

Om man kollar på deras hemsida så står det att dom har lysande recensioner från bland annat Prisjakt, Google och Pricerunner. Men så är inte fallet egentligen. Man kan säga att detta är enbart i marknadsföringssyfte, eller kanske att det stämt någon gång för länge sedan.

Egentligen är det så att dom har 1.1 stjärna på Prisjakt, där 30 personer har satt betyget ”Usel” och två har satt betyget ”Dålig”. I övrigt finns det ingen som skrivit något positivt om E-Wheels där. För några dagar sedan så hade dom även väldigt lågt betyg på Pricerunner, men har lyckats nolla dom på något sätt, vilket gör att det bara finns en enda recension, på 5 av 5 stjärnor, kvar. Kollar man exempelvis Trustpilot så har E-wheels 3,7 poäng, så det är inte helt kört för dom riktigt ännu.

Varför är det viktigt med bra omdöme?
Om ett företag börjar visa upp dåligt omdöme hos kunderna så är det ett varningstecken att dom kanske inte gör allt för att lösa situationer som uppstått, antingen med support, garantier eller rent av försäljningen som sådan. Det kan bero på att dom är överarbetade, har för lite personal eller helt enkelt har börjat att kasta in handduken. Allt detta är förstås viktigt för dig som kund, så att du inte köper något som du inte har en chans att få garanti-reparationer på.

Varför jag handlade därifrån ändå!
Orsaken att jag handlade från E-Wheels beror förstås på priset. Jag kunde inte hitta någon som ens var i närheten av vad jag köpte min scooter för. Eftersom jag bor ovan polcirkeln så är chansen att jag skulle åka till Göteborg för att repa min scooter även extremt liten. Jag har inget behov av support av den kalibern helt enkelt.

Garantiärenden är förstås högst relevant, men eftersom jag köpte en VSETT scooter så kan jag alltid ta kontakt med dessa för att få hjälp, om det skulle skita sig med E-Wheels. Jag valde avsiktligen inte att köpa E-Wheels egna märken, eftersom det är om-märkta Kinesiska sparkcyklar som jag lika gärna kan köpa på Wish för en bråkdel av priset.

Det är troligen dessa scooters som gett E-Wheels dåligt rykte till att börja med. Jag tvivlar på att speciellt många märkes-scooters har några problem som E-Wheels behöver supporta dom närmsta åren.

Slutligen
Att handla från E-Wheels Sverige är ett val som var och en får göra. Jag varken promotar eller förhindrar någon från att göra affärer med dom. Det gäller dock att vara medveten och försiktig med företag som har väldigt dåligt rykte, eftersom det troligen grundar sig i äkta kunder som har haft äkta problem med företaget.

Har du inte tummen mitt i handen och kan serva din egen scooter, samt se till att den rullar på utan problem i många år… Handla från E-Wheels om du kommer billigare undan. Om det bara skiljer sig några kronor från en annan leverantör så kanske det är värt att handla därifrån istället. Det är i alla fall min tanke.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.