bonfire near house and stumps in nature

Diskussioner runt Lars Fält fällkniven

Efter mitt test av Casström Lars Fält Lock Back Folder och dess bekymmer, eller det jag ser som bekymmer i alla fall, så har flera läsare som hört av sig. Dom allra flesta har berömt testet och tycker att det var bra, vilket jag tackar och bockar för, men några har blivit upprörda över att jag inte skickade tillbaka kniven igen, utan att genomföra testet överhuvudtaget.

Personligen, vilket är det som räknas i detta fall, så tycker jag att en kniv som är kontrollerad och sedan skickad direkt av tillverkaren är så nära den perfekta kniven som dom kan komma. Allt annat borde ju vara konstigt, eller hur?

Diskussionerna som varit jobbigast runt detta ämne är dock inte dom som anser att jag gjort något fel, utan dom som håller med och kommer ut med historier om deras egna problem med företaget i fråga.

Meningen är och var inte alls att uppvigla till något mot Casström. Jag gillar företaget och David är en väldigt trevlig person med rötter i den genuina vildmarken. Fel kan det alltid bli, men samtidigt så kan jag inte låtsas som ingenting i mina test när dessa händer. Alla som läser mina tester ska vara helt säker på att dom kan lita på det som står.

Som jag skrev i mitt test så kanske det bara är jag som är överdrivet känslig och tycker att man borde få mer för pengarna än sneda blad och osymmetriska handtag. Efter diskussioner med Casström så är det fastställt att dom kollat kniven dom skickade (den andra) och godkänt den vid kvalitetskontrollen. Dom visste om att den var lite sned och icke-symmetrisk, samt att det fanns sprickor i handtagen, men det var ”charmigt och unikt”. Jag vet inte vad jag ska säga mer än det.

Det är INTE så att jag bråkar med Casström för att ”skapa drama”, faktum är att jag inte bråkar med någon alls. Det enda jag egentligen var intresserad att få veta var om Casström förstod hur mina tester och recensioner genomförs och vad jag förväntar mig av en kniv för 1625 kr. Så länge vi är överens om detta så tycker jag inte att det är något att bråka om, eller ens diskutera egentligen.

Faktumet är att jag inte är nöjd med hur kniven ser ut, men den fungerar förstås som den ska, om man tänker ”brukskniv” och inte precisionsverktyg. Sprickan i handtaget kanske inte påverkar funktionaliteten, men den gör att kniven ser lite ful ut, för mig i alla fall. Casström kommenterar detta med att ”vi ser på våra knivar som bruksknivar, inte utställningsobjekt”, vilket jag tycker är lite fel.

Jag brukar aldrig placera knivar i en monter och bara titta på dom, men jag känner att Lars Fält Lock Back Folder troligen blir en sådan kniv. Inte direkt en investering som jag är nöjd med, men den får samtidigt agera en påminnelse att alla våra värderingar är olika. En persons skräp kan vara en annans skatt, ungefär.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.