Toyota Corolla Touring Sport – Draget! [Uppdaterad]

Idag är det dags att montera drag på vår Toyota… Som vi köpte för mer än ett år sedan. Det är just det som är twisten i det hela. =)

När jag köpte bilen så diskuterade jag med säljaren om att vi behövde drag på bilen, eftersom man ibland faktiskt måste dra en släpvagn, tänk ”IKEA” så förstår du vad jag menar. Just vid köpet så ägde jag min lilla Mitsubishi Pajero Pinin och behovet av drag var inte så speciellt stort. Säljaren i fråga sa att elektronik-kittet som behövs för att montera drag var restnoterat hos leverantören, så att det skulle bli ”lite väntetid”. Som sagt hade jag igen panik och gick med på detta, vad annars skulle jag kunna göra. =)

Drygt 6 månader efteråt så hade jag sålt min Mitsubishi, men fortfarande så fanns det inget drag att få tag på från Toyota. Jag var fortfarande i ”kö”, men det var svårt att få fram kabelsatser och annat som behövdes.

För två månader sedan så tog jag kontakt med Toyota i Luleå, personligen. Efter att jag förklarat att jag väntat hur länge som helst och även att jag var intresserad av att prata med min säljare, så fick jag veta att han slutat jobbet…

Vad som hände sen var ett textboksexempel för vad jag förväntar mig av en försäljare. Han lyfte fingret i luften, pausade mig mitt i en mening och sa ”ursäkta, ett ögonblick”, sedan rusade han iväg. Jag gick omkring lite och kollade andra bilar i några minuter innan säljaren var tillbaka. Han sa bara ”Om några sekunder får du ett SMS”, vilket jag mycket riktigt fick. Där var information om att jag, idag, skulle få mitt drag monterat.

Efter detta så ursäktade han hur jag blivit behandlad och den otroliga väntetiden och tålamodet jag haft. Han beskrev situationen som ”pinsamt dålig” och ”sånt får inte hända”. Detta fick mig genast på bättre humör och förtroendet blev nästan ögonblickligen återställt. 😊

När detta inlägg blir aktivt och du kan läsa det så är jag på väg ned mot Luleå för att få draget monterat. Hur det går med kostnader och annat blir intressant att se, eftersom jag blivit lovad draget när jag bytte in min förra bil, vilket även påverkade inbytespriset. Siffror och saker som säkert försvann i och med att säljaren slutade på Toyota. 😉

Jag känner att en följetång är på gång igen. 🤣

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.

[Uppdatering 22/8]
Mycket riktigt skulle jag få betala runt 13000 kr för att montera draget, dock löste det sig utan drama då jag kunde visa e-post meddelanden mellan mej och säljaren i fråga. Draget blev väldigt snyggt och jag är väldigt nöjd med resultatet. Dock tog det 6 timmar att montera detta drag, vilket jag tycker är lite väl mycket, men jag har i och för sig ingen aning om alla moment som är involverade för att få allt att fungera. 😉