Den nya trenden…

Dilbert.com

Visst är det lika irriterande varje gång. Personer som söker på nätet efter dom senaste ”trendnamnen” på olika saker. Bara för att inte veta själva vad det egentligen betyder. Detta råkar jag själv ut för nästan varje vecka. Det är alltid någon som frågar efter en viss teknisk specifikation, eller kritiserar avsaknaden av den tekniska funktionen i mobiltelefoner, datorer och liknande, genom att använda ett trendnamn.

Någonstans blev det en brytpunkt där vad du säger och hur du säger det gick ifrån varandra. På min tid räckte det med att veta vad man pratade om. Nu måste man veta hur man ska säga det man vet för att verka ”belevad”.

Det är en lustig värld vi lever i. Mobiltelefoner blir mer och mer som datorer, samtidigt som datorer blir mer som mobiltelefoner. Personer som kan några begrepp som ingen annan förstår verkar smarta, medan dom som är smarta och kunniga inte förstår vad dom pratar om och verkar dumma. =)

Vart den här trenden leder och hur länge den överlever får vi se. Men den är på uppgång i rasande fart just nu.

Ha en trevlig natt.

Notera att detta inlägg är 11 år gammalt. Tänk på att 11 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Categories:

Tags:

Comments are closed

mars 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.