”Den bästa mediaspelaren för Mac?”

En ny läsarfråga har ramlat in. Denna gång rör det vilken mediaspelare som är bäst för Mac. En fråga som är väldigt individuell och garanterat ändras beroende på vem man frågar. Det finns många mediaspelare tillgängliga för Mac, men en av de mest populära och kraftfulla är VLC media player. VLC är en kostnadsfri och öppen källkodsbaserad mediaspelare som stöder en mängd olika format, inklusive video- och ljudfiler, DVD-skivor och strömmande protokoll. Den har också avancerade funktioner som videoeffekter, undertextstöd och anpassningsbara gränssnittsinställningar. Andra populära mediaspelare för Mac inkluderar QuickTime Player och Elmedia Player.

Men jag är ju inte som alla andra, eller hur? Jag använde tidigare Plex för att spela det mesta, eftersom den transkodar alla filmer så att det fungerar med Mac. Kanske inte alla, men dom flesta i alla fall. Problemet är att man bör använda sig av en server för att få den att fungera bra. Min rekommendation för mediaspelare är dock Infuse. Jag vet att jag pratat om Infuse tidigare, men det kan nämnas igen.

Vad är Infuse?
Infuse video player är en mediaspelare för Mac som är utvecklad av företaget Firecore. Den är utformad för att spela upp en mängd olika videofiler, inklusive populära format som MP4, MOV och MKV.

En av fördelarna med Infuse är dess användarvänlighet. Programmet har ett väldigt bra gränssnitt som gör det enkelt att hitta och spela upp dina favoritfilmer och TV-serier. Dessutom kan du använda Infuse för att strömma innehåll från en mängd olika källor, inklusive datorer och servrar på ditt nätverk, samt molnlagringstjänster som Dropbox och Google Drive.

Betala lite extra!
En sak man bör tänka på med Infuse är att den har stöd för högupplöst video och surroundljud. Den kan spela upp videofiler i upp till 4K-upplösning och stödjer populära ljudformat som Dolby Digital och DTS-HD. Detta gör det till en utmärkt mediaspelare för att även titta på filmer och TV-serier med hög kvalitet.

Om du vill ha denna funktion så behöver du dock betala lite extra. Vi pratar om 109 kr, per år. Om du däremot vill ha en livstids prenumeration på Infuse PRO så kostar det 1295 kr, motsvarande 13 år med årsbetalning med andra ord. =)

Mycket inställningar och funktioner
Infuse har även den, som Plex, mycket anpassningsbara inställningar. Detta inkluderar att ändra bild- och ljudinställningar för att få det bästa möjliga tittarupplevelsen, men du kan även justera inställningar som bildstorlek, färgåtergivning, undertextstil och ljudnivåer för att optimera din tittarupplevelse.

Infuse har också en rad andra användbara funktioner, inklusive automatisk metadata-hämtning, stöd för flerspråkiga undertexter och möjligheten att spara favoriter och spårning av tittarhistorik.

Slutligen
Infuse är en användarvänlig och kraftfull mediaspelare för Mac, iPad, iPhone eller Apple TV som har många fördelar för tittare som vill ha högkvalitativ videouppspelning och anpassningsmöjligheter. Den kanske inte är den bästa mediaspelaren som finns, men jag har ju inte provat alla som finns heller. Mitt råd är därför att testa dig fram och se vilken som passar bäst för ändamålet. Infuse är en bra start, men testa även VLC, som kanske ser lite ”spartansk” ut till en början, men är väldigt kraftfull.

Om du har filmer på din Mac och vill dela dessa med din Apple TV, iPhone eller iPad, exempelvis, så kan Infuse vara det enklaste och trevligaste alternativet för dig. Plex har kanske lite mer avancerade inställningsmöjligheter på den tekniska fronten, men om du inte är intresserad av sånt och bara vill att det ska fungera, så är Infuse väldigt bra ”out of the box”.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.