unrecognizable hacker with smartphone typing on laptop at desk

DDOS – Attackerad!

Jag har nu fått svar från One.com’s tekniker, som bekräftade det jag trodde från början. Min hemsida har blivit utsatt för DDOS attacker vid flertalet tillfällen. Resultatet av dessa attacker har varit att hemsidan blivit icke-responsiv i några minuter för varje attack, vilket jag anser är ett stort slöseri med resurser från attack-sidan. Dom borde använda sina resurser till något vettigare, IMHO.

Min varning att hemsidan kan gå ned ibland, några minuter, kvarstår alltså fortfarande. Tills att dom ger upp och lämnar min hemsida i fred. One.com kommer att blockera trafiken som tjorvar, men som sagt kan det ta några minuter ibland.

Jag kommer inte personligen att slösa tid på att försöka stoppa attackerna på något sätt, eftersom det i princip mynnar ut i ett heltidsarbete. Det finns ingen logisk anledning att gorma eftersom dom står för 0,1% av min hemsidas tillgänglighet. =)

Nu vet ni även varför hemsidan är nere ibland, om ni råkat ut för någon störning. Till 99% kan jag säga att ingen märkt av något problem. Det är nog bara jag, eftersom jag är ansluten så pass länge mot hemsidan och även har live-övervakning av tillgängligheten.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.