photograph of a burning fire

Bränd av Amazon.se

Så. Istället för att få mina efterlängtade produkter för Apple Home Kit från Amazon så fick jag en käftsmäll istället. Helt plötsligt så annullerades ordern och jag fick en återbetalning på hela summan. Utan en förvarning eller ens en information från säljaren.

Efter kontakt med Amazon.se så framgick det att säljaren (som inte var Amazon utan en extern säljare) hade annullerat ordern på grund av att dom tappat bort min adress. Jag kunde dock beställa produkterna igen om jag ville. Problemet var nu att priset gått upp med över 400%. Istället för 4 pack av strömbrytare och lampor så var det nu singelpack, för samma pris som ett fyrpack.

När jag ”överbevisat” att jag verkligen beställt 4-pack istället för 1-pack av produkterna så erbjöd sig support personen på Amazon.se att jag skulle få beställa 4 singelpack och sedan skulle dom göra återbetalningar på 3 av produkterna…

Det lät inte bara jobbigt att göra, det lät precis som att det inte alls skulle fungera som det var tänkt i slutänden. Så jag begärde bara att få tillbaka mina pengar och nu måste jag hitta en lösning på att köpa nya uttag och lampor. Men nu är det ju inte längre fråga om ”billiga lösningar” längre. Nu är det flera tusen kronor istället för några hundra.

Detta var första gången jag blivit bränd av Amazon.se, vilket gör att jag nu tar det lite lugnare och försöker hitta alternativa ställen att handla ifrån. Jag är samtidigt väldigt lycklig att jag handlade via Klarna, så att jag omedelbart fick tillbaka mina pengar, utan problem.

Till råga på allt så fick jag ett meddelande att mina Apple HomePod Mini försvunnit någonstans. När jag försökte kontakta företaget jag köpt dom ifrån så är deras hemsida borta från nätet… Det känns som att jag även kommer att bli blåst på dessa. Även här har jag handlat på Klarna, så jag är inte så orolig just nu. Det är dock inte pengarna jag oroar mig för mest. Var är alla grejor jag skulle skriva om, testa och experimentera med?

Ingenting jag beställde under Black Week och Cyber Friday har kommit.

Vad annars kan man säga än ”skit”?

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.