Dags att ta bort Facebook!

Som många vet så är jag emot Facebook och Instagram, likväl som många andra ”sociala medier”. Dock är det Facebook som är på min topplista över företag att undvika så mycket det bara går. Orsaken är i grund och botten deras aggressiva och hänsynslösa insamling av data från sina användare. Det är betydligt värre än du någonsin trott, oavsett om du är ”insatt” i deras sätt.

Jag orkar tyvärr inte sitta här och skriva 1000-tals rader med text för att upplysa den som missat vad som händer på Facebook-fronten, så jag länkar en film här nedanför från den geniala Rene Ritchie. Han kan förklara läget betydligt bättre än mig. Jag vet att det är oerhört nördigt för den som inte är så intresserad, men försök hänga med så fortsätter jag skriva här nedanför.

Som ni nu förstår, om ni såg filmen och inte fuskade, så har Facebook ständigt försökt att få mer och mer information från deras användare. Vi pratar alltså inte om att dom följer dig på Facebook och ser vilka bilder du postar på Instagram. Vi pratar om att dom övervakar allt du gör på din telefon, inklusive bankärenden och vilka du skickar SMS till. Även var du befinner dig, vilka appar du använder, hur ofta du använder dom och mycket, mycket, mycket mer.

Frågan är varför man väljer att fortsätta med Facebook och Instagram om man är upplyst om vad dom håller på med? Är det någon som plötsligt ställde sig den frågan själv? Om du inte villigt installerar deras programvaror på dina enheter så stänger du några vitala dörrar i alla fall.

Nu tänkte jag skriva ”skämt åsido”, men det var tyvärr inget skämt. Jag hoppas att det är fler som inser vad Facebook är för företag och skippar deras mjukvaror, redan från idag. Som vanligt vill jag att du letar mer information om dom på nätet och inte bara utgår från vad jag säger. Sanningen finns där ute. ?

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.