Copyright och fejkade hemsidor

Idag gjorde jag ett försök att få bort alla hemsidor som ständigt utger sig för att sälja alla produkter som jag någonsin skrivit om på min hemsida, med mitt namn i deras produktbeskrivningar.

För att ni ska slippa sitta och läsa hela processen här, vilket skulle bli lite för mycket läsning, så kan jag avslöja att det inte är så lätt som man gärna vill tro. Till att börja med så vägrade Whois.com att lämna ut vem som äger domänerna, eftersom dom har skyddat sig, på något sätt.

För det andra så hänvisas man till en annan service som ska kunna visa vem som äger domänerna som stjäl min information och utger sig för att sälja produkter för struntsummor… Men dessa i sin tur vägrar att lämna ut någon kontaktinformation. Dom lovar dock att ta kontakt med dom ansvariga och, om dessa känner för det, så återkommer dom någon gång i framtiden.

Som alla utom dom allra naivaste redan listat ut så kommer ingen att höra av sig till mig, någonsin. En situation man är allt för van vid när det gäller dessa ärenden.

Jag var i kontakt med IT roteln på Polisen, men det enda råd jag fick var att ta kontakt med företagen och be dom att ta bort innehållet. Det var det enda sättet…

Nåja. Nu ska man inte vara bitter, eftersom detta bara visar hur utsatt man är på Internet och hur mycket ens innehåll är värt.

Hur som helst ska du INTE köpa något från Tyska, Danska eller Amerikanska hemsidor som utger sig för att sälja knivar och andra produkter med mitt namn på. Om du ska handla något av mig så bör du göra det från mig direkt, inte via någon annan.

Ha en bra dag.