Condor Bushlore – Dag 1

Nu har jag haft chansen att testa kniven ute i skogen ett tag. Det finns lite för få timmar per dygn, så det fick bli en väldigt fokuserad och halvt stressig test av några moment idag. Jag kommer att fortsätta testa kniven under den närmsta veckan och kan nog ha facit i hand redan nästa helg, förhoppningsvis.

Dom moment som jag hittills hunnit testa kniven i visade sig vara överraskande på många sätt. Prestandamässigt så är denna kniv riktigt bra. Inga hotspots, skönt och stort handtag. Bra avvägning mellan blad och handtag. Det är svårt att hitta några problem alls just nu. Men jag fortsätter och återkommer lite senare med resultatet.

Det har ramlat in några frågor rörande denna kniv, som jag tänkte passa på att svara på i detta inlägg, så gott det går med min begränsade erfarenhet av Condor och deras knivar.

Är Condor en Kinesisk tillverkare?
Nej. Tyska GEBR WEYESBERG COMPANY från Solingen och med anor ända från 1787 grundade ett företag som hette IMACASA i El Salvador år 1964. Detta var en högteknologisk fabrik med Tyska maskiner och verktyg. 1980 såldes IMACASA till lokala investerare i El Salvador och tillverkar nu verktyg och utrustning för jordbruk, konstruktion, gård och gräsmattan. IMACASA är en av världens största tillverkare av machete och spadar i världen. År 2004 började IMACASA en helt ny linje med verktyg och knivar för den Nordamerikanska och Europeiska marknaden. Dom döpte denna linje till Condor Tool & Knife. Dom har alltså ingenting med Kina att göra.

Jag har aldrig hört talas om Condor tidigare. Få mig hyped på dessa!
Ok. Titta på reklamfilmen här nedan med volymen högt. Lyssna bara på dom inspirerande tonerna. ?

När kommer den fulla testen?
Troligen innan nästa helg (påskhelgen), om väder och arbete båda är fina och trevliga.

Kommer du att köpa fler av Condors produkter?
Säkert. Jag ser ingen anledning att se ned på detta märke. Dom är billiga och bra, men har även mycket dyrare knivar till salu. Kanske blir det en ”high-end-Condor” härnäst? Vi får se.

Har du kontaktat Knivbutik om hur kniven såg ut när du fick den?
Jag har informerat dessa om knivens tillstånd. Dom har läst mitt inlägg. Jag har redan förklarat att det inte spelar någon roll då priset var så pass lågt. Jag tackar dock Knivbutik.se för att dom hade hemma Condor produkter som jag kunde köpa. Mycket nöjd både med butiken och deras produkter. Titta in och se efter själv.

Mycket reklam i dina bilder, med logga i hörnet på alla. Sponsrad?
Nix. Jag tänker börja med att lägga in loggor och adresser i bilderna, så att mina läsare kan se var jag köpte kniven ifrån. Det blir både trevligare och enklare för alla att hitta rätt om dom också vill ha en likadan. I vanliga fall skriver jag bara var jag köpt kniven, men på detta sätt så slipper jag ju det. ?

Någon ”tutorial” på hur man tar bort lim från kniven om man får en likadan?
Nä. Det behövs nog knappast. Jag kan dock skriva en kort instruktion här:
1. Ta ett 1000-sandpapper.
2. Slipa på limmet tills det är borta.
3. Upprepa på nästa ställe lim syns på.
4. När allt lim är borta är du klar, annars börjar du på 3 igen. ?

Hur slipar man en Scandi?
Det finns hundratals tutorials på YouTube. Titta in där och leta.

Det var alla frågor.

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.