Är Bark River verkligen godkänd?

Jag brukar alltid säga att knivarna jag testar ska vara allmänt tillgängliga och inga custom knivar. Mina läsare ska ha en möjlighet att köpa knivarna, annars är det ju ingen idé att skriva om dom. När jag vaknade upp i morse så upptäckte jag en läsarfråga som rörde just denna regel. Är verkligen Bark River godkända att använda i test baserat på mina egna regler? Om ni vill ha bakgrunden till denna fråga så kan ni läsa detta inlägg som beskriver min nästa kniv för testning.

Låt oss titta lite närmare på situationen.

Bark River tillverkar semi-custom knivar på beställning från återförsäljare mestadels i USA. Jag har dock inte hört talas om att kunderna till dessa återförsäljare får möjligheten att skapa sin egen kniv. I Europa får vi nog vara nöjda med dom knivar vi kommer över, så valfriheten saknas totalt. Man får köpa det som finns och nöja sig med det. Med andra ord är det som vilken annan kniv som helst i det avseendet.

När det gäller tillgången till denna kniv så blir det genast lite mer grå-zon. Bark River knivar är notoriskt svåra att få tag på och tillverkas i begränsade antal varje år. Trots att modellerna på knivarna är serietillverkade så kan det bli svårt att få tag på en för alla som vill ha en, i princip omöjligt om man är ute efter en specifik design. Det rör sig dock inte om en ”limited edition” serie på något sätt, dom är bara svåra att få tag på, vilket gör att den faktiskt är godkänd för mina test även här.

Den tredje punkten jag vill poängtera är att det är läsarna själva som valt kniven. Inte denna specifika design, men Bark River Bravo dök upp 4 gånger totalt, vilket gjorde att den vann min omröstning. Jag valde Bravo 1.25 eftersom den passar väldigt bra i dimensionerna med Fällkniven S1x, det ska bli spännande att jämföra dessa två head-to-head och se vilken som vinner testerna. Pirrigt.

Kort och gott kan jag inte se några problem med att testa denna kniv och hoppas att förklaringen här ovanför gjort att dom som surnat ihop över vilken kniv det blev nu kan andas ut igen. ?

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.