Buggfix MacBook Air M1 Bluetooth (Uppdaterad)

En av mina största problem var att Bluetooth hela tiden slutade fungera, så att mus och tangentbord inte längre gick att använda. Problemet skedde ungefär 10-20 gånger om dagen, mest på kvällstid då jag skriver mycket vid den tiden.

En av mina läsare hade ett tips som jag tror löste mina bekymmer. Sedan jag provade detta så har jag inte haft ett enda avbrott på varken mus eller tangentbord. Jag ser även detta inlägg som ett försök att skriva text och se om tangentbordet lägger av, men, om du läser detta så har tangentbordet fungerat perfekt under hela tiden. Annars skulle jag inte publicera inlägget, förstås.

Om du också har problem med att tangentbord eller mus slutar fungera och har en Mac med M1 chip så kan du försöka göra samma sak som mig, kanske fungerar det för dig också. Gör på följande sätt…

Håll ned Shift+option på tangentbordet och klicka sedan på Bluetooth symbolen i statusfältet. Du bör få upp en meny som ser ut som nedan. Om du har en MacBook och använder externt Bluetooth tangentbord så måste du använda det inbyggda tangentbordet och trackpad från och med nu.

Klicka på ”Gör en fabriksåterställning…” och vänta ett tag. Efter det kan du klicka på ta bort alla enheter och slutligen återställ Bluetooth modulen. Om det är rätt ordning vet jag inte, men jag gjorde det och det verkade ha löst mina problem, så det är nog lika bra att trycka i den ordningen.

Nu kan du återanslutas tangenbordet och musen igen och se om det fungerar bättre denna gång. Som jag nämnde tidigare så har jag inte haft några problem med anslutningen under hela tiden som jag skrivit detta inlägg, så det är positiva vibbar just nu.

Om du har problem med WIFI så kan du prova samma sak, men klicka på WIFI symbolen medan du håller shift+option knapparna. Jag har inte haft några problem med WIFI så jag har inte provat detta ännu.

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.

(Uppdaterad 1/12)
Jag hade två tillfällen då Bluetooth slutade fungera igår, dock bara under några sekunder. Trots att problemet inte är borta så är det betydligt bättre än tidigare. Dessutom hade jag inget problem med tangentbordet, utan bara musen. Förhoppningsvis håller denna nya trend i sig så att jag slipper störa mig allt för mycket innan Apple lyckats hitta en permanent lösning.