Buggar i iOS 15 – Just nu!

Som alltid när det är dags för en ny release av iOS så följer det med en samling buggar. Dessa brukar inte vara speciellt allvarliga, men ändå irriterande på ett annars väldigt kompetent och väl fungerande operativsystem. I skrivande stund så finns det flertalet buggar som kan räknas som medium och några som bara är irriterande. Låt oss ta en närmare titt.

Apple Watch synkroniseringsproblem
Många har rapporterat problem med synkronisering mellan iPhone och Apple Watch. Jag har inte upptäckt några sådana buggar själv.

Mastercard fungerar inte i Apple Pay
Flera har rapporterat att deras Mastercard har slutat fungera med den nya uppdateringen. Även detta bekymmer är okänt för mig, eftersom allt fungerar utan problem. Hur många som har problem vet jag inte i dagsläget, men några rapporter har ramlat in.

Skärmen svarar inte efter upplåsning
Detta problem har jag dock. Ungefär 10% av gångerna när jag ska låsa upp min iPhone 13 Pro så kan jag inte svepa bort låsskärmen, trots att telefonen är upplåst. Det går inte heller att klicka på kamera eller ficklampa, eller göra något annat. Genom att trycka på power-knappen och släcka skärmen, sedan börja om igen, så fungerar allt normalt. Detta är med andra ord inte ett permanent tillstånd, utan fixas enkelt genom att göra om upplåsningen igen.

Knapparna klickar för högt
När jag sitter och skriver på tangentbordet på min iPhone 13 Pro så blir ibland det klickande ljudet så högt att det överröstar folk som pratar i närheten. Detta sker lite då och då, jag kan inte hitta något konkret mönster. Om jag fortsätter att skriva ett tag så tystnar dock det klickande ljudet och telefonen återgår till normal volym.

Ingen notifiering för meddelanden i iMessage
Flertalet gånger så har jag fått meddelanden från vänner utan att höra något. Antingen är volymen väldigt låg eller så låter telefonen inte alls, verkar det som. Väldigt störande, men eftersom många är van att det tar tid innan jag svarar så har ingen tagit illa vid sig ännu. ?

USB kopplas bort
När telefonen kopplas in i USB och hamnar i viloläge så kopplas USB ned och telefonen förlorar anslutningen. Detta har enbart hänt ett fåtal gånger, varför vet jag inte. Jag hade dock inga problem med detta på iOS 14.

Ljudbok pausar
När jag spelar en ljudbok så kan ibland ljudet pausa när telefonens skärm släcks. Detta sker inte alltid och ibland inte alls på en hel dag. Jag tror att det är en temporär bugg som löser sig när mitt ljudboksprogram har blivit uppdaterat. Även detta är ett problem jag inte hade på iOS 14.

Skärmtid för familjen
Ibland när mina söner ska installera något på sina telefoner så kan jag inte godkänna detta i ”Skärmtid”. Jag får upp en ring som snurrar, som att något laddar, men sedan händer ingenting mer. Detta har hänt flera gånger sedan iOS 15 och är mycket irriterande, för mina söner. ?

Bankkonto lågt
När jag köpte min iPhone 13 Pro så försvann en massa pengar från mitt konto. Apple säger att det är naturligt och att det troligen kommer att göra det nästa år också. Någon annan som upptäckt att drygt 14.000 kr försvann i och med att man köpte en iPhone 13 Pro? ?

Det finns mycket buggar i iOS 15, om vi inte räknar med den sista punkten förstås. Detta är ingenting ovanligt och Apple är oftast väldigt snabba med att fixa dom allt eftersom rapporterna börjar strömma in. Jag har redan fått en uppdatering, men jag har inte märkt av att några av ovanstående buggar försvann. Det dröjer som sagt inte länge så är allt bra igen.

Om du eller någon du känner har haft problem med iOS 15 och/eller iPhone 13-serien så är det bara att kommentera eller skicka in på kontakta så att jag vet att jag inte är ensam. ?

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.