Har inte tid idag…

Igår kväll hände det som jag fruktat en tid, nämligen att ett av mina ”standard-lösenord” blivit exponerade vid en hackning mot en mindre butik på nätet. Det kanske inte verkar så allvarligt, vid första anblick. Problemet är att jag återanvänt samma lösenord i många, många år nu. Detta gör att den finns på många, många tjänster och hemsidor runt om i världen.

Märk väl att det inte rör sig om hög-profil konton, som Google eller Apple, men ändå på hemsidor där jag inte riktigt vill att någon ska kunna gå in och ändra eller beställa saker i mitt namn.

Jag arbetar febrilt på att fixa alla konton och lösenord, vilket gör att jag nu har situationen under full kontroll igen. Dock är det lite mer arbete innan alla lösenord är ändrade och jag slutligen kan pusta ut igen.

Jag återkommer med en guide och mer information när jag är färdig.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi strax igen.