Blommor man kan äta?

Den skarpsinnige har redan upptäckt att jag lagt till en ny rätt på menyn högst upp på sidan, nämligen ”Ätliga Blommor”. Detta är del 1 i en serie av ”Naturens Skafferi” som jag tänkt spinna vidare på. ”Ätliga Blommor” är exakt vad det låter som, blommor man kan äta eller på annat sätt integrera i matlagningen.

Jag har alltid varit intresserad av att äta annorlunda saker och ta del av dess fördelar, men även för att lära mig mer om naturen runt omkring. Visst är man bevandrad med lingon, blåbär och hjortron, men när det gäller växter som blommor och rötter så är jag väldigt osäker. Faktum är att bristen på kunskap gör att man ogärna vill ta steget vidare och grilla en rot ute i naturen. Man vill ju ogärna göra sig sjuk i onödan. =)

Den som inspirerat mig att vilja veta mer är Gun Hofgaard, en vän och mycket jordnära person med väldigt mycket kunskap om naturen. Jag lägger upp en liten film här nedanför, så kan ni se vad hon har för filosofi.

Du kan hitta Gun Hofgaards hemsida på http://www.gehofgaard.com.

Om du är intresserad av ätliga blommor så kan du ta del av dessa via menyn högst upp. Lycka till. =)