Blogga varje dag, säger den!

Som många har märkt så har jag blivit mycket mer aktiv på bloggen. Det är egentligen inte jag som fått inspirationens gudinna på min sida, det är min telefon som piskar mig att blogga. I och med den senaste uppdateringen av WordPress appen så finns det nämligen en finurlig liten funktion som påminner mig att det är dags att skriva något intressant. Rättare sagt så påminner den mig att jag INTE har skrivit något intressant, vilket tvingar igång min kreativa sida igen.

Detta kan verka vara en så simpel sak att det inte borde fungera. Men precis som med min Apple Watch, som säger när det är dags att röra på fläsket, så blir jag lite extra triggad av att WordPress påminner mig att vara kreativ. Det är lite som att ha en chef i fickan som påminner en att det är dags att arbeta, fast jag anser ju inte bloggen vara ett arbete.

Saken är den att själva inspirationen till att skriva oftast kommer som rinnande vatten när jag tar mig tid att sätta mig framför datorn, eller dikterar till Siri vad hon ska skriva. Ju mer jag skriver, desto lättare blir det att skriva. Ju mer jag håller igång, desto lättare är det att rutinmässigt vara kreativ. Jag finner mig själv stående i duschen med telefonen i handen, skrivandes stödord i anteckningar för inlägg som kan vara intressanta. Så illa är det alltså. ?

Om du har en blogg själv så kan jag rekommendera att använda dig av en påminnelse på din telefon, den lösningen känns lite för ”yesterday” för att jag själv ska bli lurad. Om du däremot har WordPress så rekommenderar jag att du installerar appen och använder den för att påminna dig. Då slipper du bli påmind om du redan bloggat för dagen, samtidigt som du får en uppmanande ”Du har bloggat x dagar i sträck! Bra jobbat!”. Man får även uppdateringar om det är mycket trafik, om någon kommenterar på hemsidan och mycket annat med WordPress appen.

Det finns även widgets för hemsidorna på iPhone och iPad, så att man kan följa statistiken på sin hemsida löpande under dagen. Rätt så onödigt, kan man tycka, men samtidigt intressant och roligt att se att någon läser det jag skriver. Detta är ju en inspiration att skriva mer. ?

Nåja. Nu ska jag inte sitta här och skriva tråkiga saker, utan försöka hitta någon ny kniv eller pryl att investera i.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.