”Blir det någon iPhone?”

Jag kan förstå att flera läsare är otåliga och sitter och väntar på att jag ska skriva om den senaste generationen av Apples bästsäljare och ingångsdrog i deras teknologiska ekosystem. Jag måste dock göra dessa läsare besvikna genom att säga att jag inte riktigt är övertygad ännu.

Orsaken till dessa tvivel rör förstås den senaste tidens problem som dykt upp med telefonen. Det pratas om överhettningar, problem med USB-C laddningen, hög batteriförbrukning och diverse små problem. Eftersom Apples iPhones alltid fixas med mjukvarupatchar och liknande, för att i slutänden bli en väldigt stabil och fin telefon, så är jag egentligen inte orolig. Dock känner jag att jag inte länge vill vara ”beta-testare” åt Apple.

Jag har blivit lite för bekväm för att behöva genomlida bugg-tiden som alltid följer med en ny release. Konstigt nog så verkar Apple aldrig få till sina telefoner i tid innan dom börjar sälja dessa runt om i världen. Precis som det varit i Android världen sedan 2007…

Men på frågan ”blir det någon iPhone” så är svaret givetvis ”ja, det blir det”. Jag har alltid köpt den senaste generationen av iPhones, trots att jag aldrig behövt det. Känslan att ha det senaste och uppleva det absolut snabbaste och mest högteknologiska i en telefon har alltid lockat mig. Det är bara det att lockelsen har gått över något den senaste tiden, i och med att Apples iPhones nu är löjligt snabba och otroligt stabila, även om dom är 3-4 år gamla.

I och med att jag sitter med en iPhone 14 Pro, så är egentligen den enda anledningen att jag vill byta telefon att jag nu tänkt gå upp till en större modell igen, till en iPhone 15 Pro Max. Dom är förstås inte helt lätta att få tag på i dagsläget, vilket också är en anledning att jag inte köpt någon ny telefon ännu. Om en återförsäljare skulle ringa mig och säga ”Här har du en iPhone 15 Pro Max, om du vill köpa den”, så skulle jag troligen kasta pengarna på dom utan att tveka. 😂

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.