Bengt – ett original… (Uppdaterad)

När man strosar runt på Jokkmokks Vintermarknad är det lätt att man missar detaljerna runt knallarna som säljer sina produkter. Man ser en kniv och går vidare, utan att egentligen veta någon form av historia bakom hantverket.

En av dessa personer är Bengt Pahlberg. Han är en glad amatör som enbart tillverkar en av varje sak han skapar. En konstnär som gör sitt yttersta för att skapa något unikt och vackert varje gång. Jag köpte en kniv av honom som du kan se här nedanför.

En av dom unika verk som Bengt tillverkat

Det som är speciellt med Bengts alster är att dom inte är perfekta. Det kan vara lite snett och kanske inte alltid symmetriskt, men det är charmen med allt han tillverkar. Det är genuint och ärligt hantverk. Jag blev väldigt imponerad och jag garanterar att ni blir det också. Jokkmokks Vintermarknad 2020 är över vid det här laget, men det går fortfarande att få tag på Bengt via telefon (070-5136047) eller via e-post på pahlbergbengt@gmail.com.

Vem vet, han kanske dyker upp på en marknad i din närhet inom kort? Det är bara att fråga. =)

På bilden nedan ser ni några exempel på andra knivar som Bengt har till salu, men om du är ute efter något specifikt så kan du höra av dig till honom.

Det som är mest tragiskt är att Bengt nu slutat att tillverka knivar och skålar, eftersom hans händer inte längre fungerar så bra. Men detta är ju bara ännu en anledning att inte vänta, utan passa på att handla medan tid finns. Priserna? Dom är väldigt förmånliga. Dessutom får du chansen att prata med en person som är väldigt trevlig och snäll.

Skynda att fynda säger jag…