Benchmade Bugout – Trasig? [Uppdaterad 21/8]

Som vanligt när jag får en ny kniv och ska testa den så kommer problemen ungefär en vecka in. Men denna gång upplevde jag något jag inte trodde jag skulle få se på en Benchmade kniv.

Idag, 18/8, när jag skulle skära upp en plastförpackning med min Benchmade Bugout så upptäckte jag en repa, eller något jag trodde var en repa. Irriterad och störd av denna missprydande detalj så skulle jag visa min son som blivit nyfiken varför jag var upprörd. Men då syntes inte något längre. I tron att det var ett hårstrå som lagt sig över bladet, vilket får en liknande effekt, så tänkte jag inte mer på det.

När jag väl kommer till skrivbordet så tar jag upp kniven och börjar undersöka den under skrivbordslampan och upptäcker då att det är en spricka. Detta är något jag bara upplevt på billiga kinesiska knivar. Hur eller när den kom vet jag inte. Kanske har den varit där sedan ny?

En Buck kniv som jag äger har haft en liknande spricka sedan ny, men då pratar vi en billigare Kinesiskt tillverkad Buck. Jag har aldrig varit med om detta på en kniv i denna kaliber.

Jag vet att ni nu förväntar er en mer ingående text, men detta inlägg är enbart för att kunna visa detaljerade bilder på bladet, för reklamationssyfte. Jag återkommer med ett inlägg med mer innehåll så snart jag får besked.

[Uppdatering 21/8]
Efter kontakt med min återförsäljare så har dom i sin tur tagit kontakt med dom ansvariga. Redan efter 3 timmar så hade jag fått svar att det bara var att skicka tillbaka kniven så skulle jag få en ny.

Trots att jag är irriterad över Benchmade rent generellt just nu, så kanske detta var lite plåster på såren. Priset på Bugout är dock alldeles för högt för att motivera några former av kvalitetsbekymmer.

När det gäller EDC så kommer jag att anpassa och modifiera min Manix 2 XL så att den fungerar att ha med sig. Jag trivs riktigt bra med den kniven och anser att den är lite för stor i fickan, men perfekt vid användning. Detta gör att jag har mixade känslor att ha den just för EDC. Vi får se vad jag hittar på för något. =)

Nedanför hittar du bilder på min Benchmade Bugout och sprickan i bladet. Det går att klicka på bilderna för att se macro versioner.

Sprickan är inte genomgående, utan syns enbart på ena sidan bladet.
Sprickan börjar precis innan eggen och går nästan hela vägen upp på bladet
Sprickan går över vinkeln drygt en millimeter och sedan slutar den
Med ”fel” vinkel så syns sprickan väldigt dåligt, vilket gör att jag misstänker att den var där från ny, men samtidigt tycker jag att jag borde ha sett den.