”Bästa Victorinox för Bushcrafting?”

Jag tror att jag fått denna fråga förut, men eftersom jag inte har något annat att skriva om just nu så tänker jag svara på denna läsarfråga ändå. 😊

Mitt val är inte någon av dom 91 mm (Medium storlek) Victorinox Swiss Army Knife modellerna. För Bushcrafting så föredrar jag faktiskt den stora 130 mm Victorinox Ranger Grip 79. Anledningen är, förutom att verktygen är större och därför bättre anpassade för ”större arbeten”, även att knivbladet är låsbart. Med denna säkerhet på plats så behöver man inte vara orolig att bladet plötsligt ska fällas igen över fingrarna om man försöker använda spetsen på kniven till något.

Vikten på 167 gram är helt överkomlig också, med tanke på att man får 12 funktioner i samma kniv. Handtaget är enbart 22 mm tjockt, så den passar perfekt i handen.

Jag har dock alltid en Victorinox på mig, oavsett storlek. Det brukar heta att den bästa kniven för nödsituationer är den man har med sig, vilket jag håller med om.

Jag har inga ”Wenger” modeller av Victorinox, vilka också har låsbart blad till kniven. Jag har faktiskt lust att investera i en sådan och testa om det är ett bra mellanting, mellan 91 mm och 130 mm modellerna.

Vi får se hur jag gör. Jag lär ju skriva om det i så fall. 😉

Ha en riktigt bra dag.