En massa lediga dagar…

Precis som jag tidigare förutspått så blev det fem dagar i följd med natur och Bushcraft. Just därför har jag inte heller uppdaterat bloggen på minst lika många dagar. Jag har helt enkelt haft fullt upp med att göra ingenting annat än att njuta av naturen. Jag har snickrat, byggt, druckit gott eldlagat kaffe på äkta lappländskt vis samt grillat korv och annat gott på samma eld.

Mitt i vår harmoni i naturen så bestämde vi oss, hela familjen, för att bygga ett nytt Bushcraft camp. Detta är av den enkla anledningen att vi ska ha en trevlig plats att grilla och campa nu i sommar. Hela stället ska byggas av vindfällen och annat material som vi tänkt ”återvinna” för detta syfte. Samtidigt som vi bygger så kommer vi alltså att ”städa upp” bland fallna träd och annat i området. Lite win-win situation enligt mig.

Samtidigt som jag funnit en stunds ro i själen så har jag också kommit till insikt om vad jag ska satsa på för utrustning inom kort. En av sakerna är, inte otippat, en större såg från Silky. Anledningen är förstås att kunna processa tjocka träd och grenar mer effektivt.

En annan sak som säkert kommer som en överraskning för många är att jag tänkt börja använda en yxa på nytt. Jag upptäckte att det var enklare att göra pålar och annat med just en yxa, även om jag är lite emot att använda dessa ute i fält, på grund av skaderisken.

Huvudsaken är att jag äntligen börjat ta mig ut i skogen igen, vad jag gör spelar inte så stor roll, så länge jag och även familjen har roligt så är jag nöjd. 😉

Jag återkommer med mer inom kort. Denna vecka är ju kort, så strax är det dags att fortsätta arbetet på vårt nya camp. 😊

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.