person in blue jeans sitting on grass

”Bästa kniven för mathantering”

Igår fick jag en läsarfråga från Björn, som undrar vilken kniv jag rekommenderar för matberedning ute i skogen. Vi pratar främst om att skära kött, rotfrukter och annat man kan använda för en riktigt smakrik gryta ute i skogen. Kraven som fanns på denna kniv var att den skulle vara lätt och smidig, vass och förhoppningsvis inte jättedyr.

Jag har den perfekta kniven för detta och faktiskt så har jag svårt att rekommendera någon annan över denna. Jag pratar förstås om Opinel. Det är väldigt prisvärda knivar med en konvex profil och är fantastiska att hantera mat med. Opinels knivar finns både i rostfritt och kolstål, men för matberedning så rekommenderar jag Inox (rostfria) versioner, som för övrigt begåvats med Svenskt Stål från Sandvik.

Opinel finns också i många olika storlekar. För matberedning specifikt så är det dom större modellerna som är bäst. No.12 passar riktigt bra, men allt beror ju förstås på vad du ska använda den till.

Jag har faktiskt besvarat många frågor rörande Opinel tidigare, vilket kan vara till referens även denna gång. Se länkarna nedan och läs vidare för mer information.

Förklara Opinel för mig!

Använd gärna ”sök” -funktionen på hemsidan för att hitta fler inlägg som handlar om Opinel.

Hoppas detta var ett bra svar.