Apple One – 50% prishöjning!

Apple meddelade mig just att mitt Apple One abonnemang för familjen kommer att få en liten prisjustering. Istället för dom 199 kr/mån jag betalar nu, så blir det 249 kr i månaden från slutet på nästa månad. Lite av en käft-smäll, förstås, men samtidigt så har ju allt blivit dyrare. Detta hindrade inte mig från att försöka komma billigare undan.

 • Apple Music
  Höjs från 99 till 119 kronor för personligt abonnemang
  och från 149 till 189 kronor för familjeabonnemang.
 • Apple TV+
  Höjer från 59 till 89 kronor
 • Apple iCloud+
  Höjs inte och stannar på 29 kr/mån för 200 GB.
 • Apple Arcade
  Höjs inte heller och stannar på 59 kr/mån.
 • Apple One (Alla ovanstående tjänster)
  Höjs från 155 till 199 kronor för personligt abonnemang
  och från 199 till 249 kronor för familjeabonnemang.

Summerar man detta så blir det 366 kr/mån för tjänsterna separat. Den enda vi INTE använder av dessa tjänster är Apple TV+, men även om man drar av dom 89 kr/mån som denna tjänst motsvarar så blir summan av dom tre kvarvarande tjänsterna fortfarande 277 kr, vilket är 28 kr MER än att behålla Apple One i sin helhet.

Vilket sammanträffande, kanske många tänker, men så är ju förstås inte fallet. Apple har räknat ut vilken som är den tjänst som används minst och vilken som används mest. Därav priserna på tjänsterna. Det ska helt enkelt inte vara lönsamt att skippa den tjänst man inte längre vill ha.

Men trots att det inte går att komma billigare undan är denna rätt så stora prishöjning en ”deal-breaker”? Jag vill nog sträcka mig till att säga, knappast. Bekvämligheten att ha ”allt-i-ett” för hela familjen är värt det, fortfarande. Om jag inte hade haft hela familjen under detta abonnemang så skulle jag troligen välja Music och iCloud+ och skippa resten, men eftersom Arcade används flitigt av barnen så kan jag inte välja bort något annat än Apple TV+ i dagsläget. Detta gör dock att abonnemanget blir dyrare, så det är ju inget alternativ heller. =)

Varför kommer denna prishöjning, kanske många undrar. Svaret är förstås att allt blir dyrare, men även att den Svenska kronan ligger så lågt i förhållande till den Amerikanska Dollarn. Det är egentligen ingen massiv summa pengar om man tänker på att tjänsterna används av alla i familjen, vi är ju trots allt fyra. Om vi slår ut det så kostar det bara 62,25 kr/person varje månad.

Om du har Apple One och vill dela med dig av dina tankar runt denna prishöjning så är det bara att kommentera eller skicka ett mail. Det är intressant att höra vad andra tycker om detta.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.