rustic gauges

Det magiska med inlägg och stopp i maskineriet

I min värld så försöker jag posta en ny sak varje dag, för att få någon slags kontinuitet på bloggen. Många av inläggen skrivs flera dagar innan dom dyker upp, så att jag har någon form av ”buffert” om jag blir upptagen med arbeten eller andra saker. På detta sätt så får mina läsare ändå ”nyheter”, trots att det kanske inte är exakt på minuten, utan hände för någon dag sedan.

Många av mina inlägg skrivs dessutom under loppet av flera dagar, eftersom jag inte alltid har tid att sitta en timme eller mer för att skriva.

Först kändes det konstigt, eftersom jag kunde prata med vänner och bekanta om saker som jag inte ännu hade ”postat”, trots att jag faktiskt redan gjort det, men inläggen låg i kö för att bli släppta. Jag har vant mig vid att arbeta på detta sätt nu, så det sker mer sällan. En sak som jag märkt av är att mina läsare inte går ut och läser det senaste heller, utan allt som oftast kommenterar och pratar om inlägg som är flera dagar gamla.

Om man lägger ihop dessa faktorer så kan ett inlägg jag skrivit för 1-2 veckor sedan bli högaktuell hos mina läsare. Vid det laget så kommer jag knappt ihåg själv vad jag skrivit, vilket förstås skapar lite ”lagg” på kommunikationen.

I helgen så hände dock något som gjorde att min kö av inlägg slutade att processas. Jag hade med andra ord inlägg från 28-30, men dessa postades inte när dom skulle. Genom att manuellt processa kö-bildningen i morse så fick jag inläggen att läggas upp. Om detta var en en-gång-på-miljonen eller om jag kommer att få fortsatta problem med inlägg som inte postas vet jag inte. Det får tiden avgöra.

Jag ska dock ha lite bättre koll på detta och har satt en automatisk notifiering på hemsidan, så att jag får ett pling i mobilen om något gått fel. På detta sätt så kanske jag är snabbare på att reagera om något går fel.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.