Bark River & Fällkniven – Avbruten test!

Igår när jag försökte se vilken kniv som var bäst mellan Bark River Bravo 1.25 Spear Point och Fällkniven S1xb så hände det som inte fick hända. En ovanligt knotig och vriden björk gjorde processen kort med den Amerikanska semi-custom kniven. Att Bark Rivers solida konstruktion inte är lika hållbar som Fällknivens laminerade stål visste jag nog redan i grund och botten, men jag trodde faktiskt inte att den skulle vara så skör. Ett högt plingande ljud och sedan var min nya och dyra kniv i två delar.

När jag lyckats få ut bladet ur björken så tänkte jag kontrollera om det fanns några små delar kvar i mitten och samtidigt som jag tänkte kontrollera hur min Fällkniven S1xb skulle hantera situationen, så fortsatte jag att klyva den relativt smala men vridna björk-klabben. Döm av min förvåning när den Svenska superkniven gick ett nästan exakt lika öde till mötes. Man ser tydligt att brottet blev ”taggigare” på Fällkniven-kniven, troligen på grund av lamineringen i stålet, ljudet då bladet gick av skiljde sig avsevärt, men som sagt svek även den.

Det var inte före jag tog fram min Morakniv Robust som björken fick ge vika. Det visar om något att världens mest populära knivtillverkare vet vad dom gör. Robust har gått upp lite i pris den senaste tiden, med all rätt, och gör att kniven landar på nästan 150 kr. Jag hoppas i framtiden kunna samla ihop lite pengar för att köpa fler av dessa modeller, då dom verkar vara dom enda som håller för riktigt hård användning.

För dom som inte har insett det ännu så är detta bara ett Aprilskämt från mig till mina läsare. Testerna fortsätter i vanlig ordning och resultatet kommer, om än det kan dröja lite, jag måste ju tejpa ihop knivarna igen. ?

Ha en riktigt trevlig första april så hörs vi snart igen.