”Att tillverka en egen kniv?”

Hela två läsare har hört av sig angående var man hittar material för att konstruera egna knivar. Jag är lite förvånad över denna fråga, då det bara är att skriva in detta i Google för att få väldigt bra tips. Jag gissar därför att det är frågan om var det är bäst att köpa material.

Personligen har jag två olika butiker som jag brukar handla ifrån, samt en tredje jag nyligen upptäckt.

Slöjd Detaljer är en butik med många olika saker. Detta är ett bra ställe för dom som är kreativa och är på jakt efter slid-material och liknande.

Kniv-Material har, som namnet antyder, mycket av dom sakerna som behövs för att tillverka sin egen kniv. Här hittar du metall för knivblad, färdiga knivblad och mycket annat. Dom har dessutom många kända märken, bland annat Brisa och Casström.

Linaa är en butik som jag ännu inte handlat från, men det finns mycket intressant här. Istället för att fokusera uteslutande på kniv-tillverkning så har Linaa ett väldigt stort sortiment, som dessutom är lätt att bläddra runt i. Prismässigt så tror jag inte Linaa är speciellt mycket dyrare än någon annan. Jag har faktiskt inte börjat jämföra några priser ännu.

Slutligen
Där har ni tre olika butiker som ni kan titta närmare på för alla kniv-tillverknings behov. Det finns förstås många fler och säkert många bättre än dom jag listat ovanför. Orsaken att jag har personlig erfarenhet av dessa, inget annat. =)

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.