”Att rita på iPad?!”

Jag har fått in en läsarfråga som rör vilket ritprogram man ska ha till iPad. Personligen är jag ingen expert på att varken rita eller animera, så det är svårt att ge ett ultimat tips. Dock gillar jag att sitta och ”klottra”, med varierande resultat. När jag gör detta så använder jag Procreate.

Värt att notera är att Procreate är ett väldigt professionellt ritprogram med funktioner som långt överstiger mitt kunnande. Men samtidigt är det så enkelt att använda att jag inte behöver känna mig som en novis på något sätt. Faktum är att Procreate gör att mina egna bilder blir många gånger bättre än min verkliga skill-level. =)

Det är dock inget gratis-program. Den kostar runt 250 kr, tror jag. Fördelen är att du bara betalar en gång och sedan är det ditt program. Inga dolda månadskostnader eller ”köp för att använda detta”. En fantastisk sak är att du även kan använda Procreate på mer än en enhet, om ni är fler konstnärer i familjen. =)

Som sagt är jag ingen expert på att skapa på iPad, men när jag sitter och klottrar så föredrar jag att använda ett program som inte begränsar mig, utan tvärt om inspirerar mig att bli bättre.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.