silhouette of wind vane

Apple Watch Ultra – Kompass problem

Redan när jag började använda min Apple Watch Ultra för första gången så insåg jag att den inte visade korrekt kompassbäring. Ibland så pekar den lite fel, ibland så pekar den väldigt mycket fel. Det värsta jag varit med om var när den blandade ihop så att den egentliga norr visade sydväst istället.

Efter en stunds användning så brukar kompassen ”ordna upp sig”, men till en början så visar den nästan hela tiden fel. Jag har även jämfört med en Apple Watch SE, som visade mer korrekt än min Ultra. Med tanke på att detta är en ”överlevnads-klocka” för ”äventyrare” så blir jag genast lite orolig över dessa mixade resultat. Jag skulle personligen inte vilja överlämna mitt öde i skogen åt en klocka som ”kan visa lite fel ibland”.

Jag har även undersökt om det är fråga om magnetfält och liknande som stör klockan, men eftersom Apple Watch SE visar korrekt, vid samma punkt, så förstår jag inte vad som händer. Jag har även försökt hitta något sätt att kalibrera kompassen på Apple Watch Ultra, men jag inte hittat ett sätt att göra detta.

Troligen rör det sig om ett mjukvarufel, eller något fel som kommit från att jag ”klonat” min gamla Apple Watch. Jag ska idag prova att återställa och installera om Apple Watch Ultra för att se om det löser problemet.

Jag ville bara uppdatera er om läget allt eftersom saker och ting uppenbaras. =)

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.

Uppdatering: Man genomför kompass-kalibrering genom att röra armen i en 8 några gånger. Efter ett tag så kalibrerar kompassen sig själv och den visar korrekt resultat. Hur ofta man behöver göra denna ”kalibrering” är dock ännu en gåta. Jag ska fortsätta testa och se om den börjar visa fel igen, eller om det helt enkelt var att jag inte ”rört armen i en 8” sedan jag startade klockan som var problemet. =)