Apple upphör inte att förvåna

Efter presentationen av Apples senaste produkter så kände jag mig väldigt tvetydig. Apple Watch 8 passerade som en bi-roll i en Kinesisk actionfilm. Inte mycket nytt här. Den nya tuffare modellen av Apple Watch fick mig att lyfta på ögonbrynen, men efter att ha förstått att det inte var något för mig, utan riktad mot extrema människor, så blev jag snabbt less här också.

Det enda som egentligen fick mig att dra på smilbanden var iPhone 14 Pro serien, med sin otroligt intressanta ”Dynamic Island”. Istället för att försöka gömma kameror och sensorer så har Apple helt enkelt valt att integrera dom i kanske en av mobilvärldens mest innovativa och smarta lösningar. Genom att animera allt runt omkring denna ”ö” av sensorer så tänker man inte ens på att det är en permanent installation.

Se introduktionsfilmen här nedanför så förstår du vad jag menar.

https://youtu.be/WuEH265pUy4

Många skeptiska påstår att det är en idiotisk lösning, men jag hävdar bestämt att detta är det smartaste som Apple kunnat göra med den annars så iögonfallande ”ön”. Det jag känner är att istället för att behålla denna ”feature” exklusiv till iPhone 14 Pro, så borde man kunna använda liknande animeringar för att göra den befintliga ”notch” delen i iPhone 11-13 betydligt roligare. Kanske är det bara jag som önskar detta? =)

Hur som helst ska jag inte sitta här och dela screenshots och clips på hur denna ”Dynamic Island” fungerar, du får själv forska vidare. Om du håller med mig om att det är en väldigt fräck och innovativ lösning på ett problem som ingen annan verkar ha kunna lösa, kommentera gärna här nedan.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.